Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.
10 önvédelmi tipp, amely egyszer, ha bajba kerülsz,  megmentheti az életed
2018. március 14. írta: Nebaszd

10 önvédelmi tipp, amely egyszer, ha bajba kerülsz, megmentheti az életed

A televízióban, illetve az interneten folyamatosan felbukkannak támadásokról szóló hírek, ám legtöbben úgy gondoljuk, ez velünk soha nem történhet meg. Sajnos senki nem immunis a támadásokra.
Szerintünk jobb, ha felkészülsz minden eshetőségre, így összegyűjtöttünk 14 hasznos tippet, melyeket remélhetőleg soha nem kell alkalmaznod a való életben.

RENDESEN SZORÍTSD ÖKÖLBE A KEZEIDET
Régóta vitatják, hogy egy verekedésben az ökölbe szorított kéz vagy az egyenes tenyér a hatékonyabb. Legtöbbször azonban a kezünk automatikusan ökölbe szorul ütés előtt. Fontos, hogy semmiképp se sérüljenek meg az ujjaid, miközben ökölbe szorítod a kezedet. Ne emeld ki a hüvelykujjadat, de a többi ujjad alá se szorítsd, hiszen az ujjtöréshez vezethet. Ne feledkezz meg a tenyeredről se, ez a fajta ütés váratlanul érheti a támadót.

2_1.jpg

HOGYAN SZABADULJ KI EGY KÖTÉL SZORÍTÁSÁBÓL?
A legfontosabb, hogy hagyj helyet levegőnek. Ha összekötik kötéllel a kezeidet, tartsd őket ökölben, ha pedig a testedet kötik le, végy nagy levegőt, így a rekeszizmaid kitágulnak. Minél nagyobb helyet csinálsz így, annál több esélyed van a szabadulásra.

3.jpg

HOGYAN SZABADULJ KI, HA A KEZEIDET RAGASZTÓSZALAGGAL RAGASZTJÁK ÖSSZE?
A ragasztószalagból egészen egyszerűen kiszabadíthatod a kezeidet, csak kövesd a következő instrukciókat: emeld a karodat a fejed felé, majd nagy erővel rántsd le a kezeidet. Akkor is alkalmazhatod ezt a módszert, ha hátra kötötték a kezeidet.

 4_1.jpg

JEGYEZD MEG A GYENGE PONTOKAT
Egy lehetséges támadás során fizikailag valószínűleg gyengébb leszel a támadódnál, így a meglepetés erejében kell hinned. Fontos, hogy a lehető legnagyobb erővel és gyorsabban üsd meg. Ha túl sokáig gondolkodsz, vagy célzol, az ellenfél biztosan rájön, mi a szándékod és még dühösebb lesz.

5_1.jpg

HASZNÁLJ BIZTONSÁGI APPLIKÁCIÓKAT
Használd a modern módszereket is: az olyan applikációk segítségével, mint például a „Family Locator”, vagy a „bSafe” – és még sok másik – bemérheted a családod és a barátaid tartózkodási helyét, vagy akár vészjelzést is küldhetsz szükség esetén.

6_1.jpg

HASZNÁLD A KEZEDBEN LÉVŐ TÁRGYAKAT
Használj bármit, ami segítségedre lehet. A pénztárcádat pajzsként alkalmazhatod egy késes támadás során (de semmiképp se tartsd túl közel a testedhez); a sáladat rádobhatod a támadód arcára, ezzel nyerhetsz néhány másodpercet. Az esernyők, táskák, sőt akár az aprópénz is segíthetnek. A kulcs az egyik legjobb eszköz, de ne vesztegesd az időt, szúrd bele a támadóba azonnal.

 7_1.jpg

TARTSD A PAPRIKA SPRAYT A MEGFELELŐ HELYEN
Nincs értelme egy zsebek nélküli, nagy fekete lyuknak tűnő táskában tartani a paprika sprayt. A támadók általában váratlanul bukkannak fel, és ilyen esetekben a lehető leggyorsabban kell előkapnod a védőeszközödet. Tartsd a sprayt a zsebedben, így azonnal használhatod, majd gyorsan elszaladhatsz

8.jpg

MIT TÉGY, HA A KEZEDNÉL FOGVA RAGADNAK MEG?
Egy erős kézszorításból az úgy nevezett „hüvelykujj szabállyal” szabadulhatsz ki: fordítsd a kezedet a támadó hüvelykujja felé. Emlékezz rá, hogy gyors, éles mozdulattal rántsd ki a kezedet. Amennyiben a támadó rájön, mi a terved, minden erejét beveti majd, hogy a lehető legkeményebben szorítson. Ilyen esetben használd a lábaidat: üsd ágyékon és térden, majd lépj rá a lábára olyan erősen, amennyire csak bírsz.

9.jpg

MI TÉGY, HA A HAJADNÁL FOGVA RAGADNAK MEG?
A támadások egyik leggyakoribb formája az, amikor az áldozatot a hajuknál fogva ragadják meg. A módszer nem csak rendkívül fájdalmas, de a támadó majdnem az áldozat egész testét képes irányítani. Először is kapd el az ellenség kezét mindkét kezeddel, így visszanyerheted az irányítást. Ez után pedig itt az ideje, hogy ismét a lábaidat használd. Amint megérzed, hogy a támadó kezdi elereszteni a hajadat, fuss!

10.jpg

MIT TÉGY, HA A NYAKADAT KAPJÁK EL?
Üsd ágyékon a támadót, vagy nyomd ki a szemeit az ujjaiddal: a fájdalom miatt engedni fog a szorításon.

11.jpg

HA LIFTBEN TÁMADNÁNAK RÁD
Mindenki tudja, hogy jobb nem egy liftben utazni idegenekkel, ha pedig valaki gyanús száll be mellénk, hagyjuk el a liftet mihamarabb. Szokj hozzá, hogy a lift azon falának dőlsz neki hátulról, amelyen a gombok is vannak. Jobb, ha te nyomod meg mások számára a gombot, mint engedni egy idegennek, hogy megállítsa a liftet, és bent ragadj vele két szint között.

12.jpg

ezt sok jó tippet itt találtuk : V.I.A.

süti beállítások módosítása